Mandlový olej lzs Karel Hadek
Mandlovy olej je vhodny především pro přípravu salátů, dresinků a pro zjemnění jídel, za tepla lisovaný je vhodný i pro tepelnou úpravu.
Za studena lisovaný olej pro studenou kuchyni Mandlovy olej je vhodny především pro přípravu salátů, dresinků a pro zjemnění jídel. Díky lehce mandlové chuti je vhodny i do sladkych pokrmů a ovocnych salátů. Oproti ostatním olejům je hodně syty, stačí ho používat v menším množství.
Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně
Bod tuhnutí: cca –18 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 71 %, linolová (C18:2) cca 21 % a palmitová (C16:0) cca 6 %; vitamíny A a E, lecitin
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné oleje a másla |
---|---|
Distribuce: | EU |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.