Olej z pšeničných klíčků lzs Karel Hadek
Olej s významným obsahem vitamínů a lecitinů do studené kuchyně
Olej s významným obsahem vitamínů a lecitinů Ve studené kuchyni jej lze využít do salátů, na obilné kaše nebo k omaštění jakéhokoli pokrmu. Tepelně by neměl byt upravován. Obsahuje velké množství lecitinů. Olej byvá používán i jako osvědčeny potravinovy doplněk při řadě zdravotních potíží.
Fyzikální vlastnosti: žlutohnědá, medově olejovitá kapalina s typickou obilnou vůní
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,925 g/cm3
Základní obsahové složky: nenasycené a nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 57 %, olejová (C18:1) cca 17 %, palmitová (C16:0) cca 16 %, linolenová (C18:3) cca 6 %; vitamíny A a E (zejména je zde vysoký obsah vitamínu E v přirozené formě alfatocoferolu a beta-tokoferolu), lecitin, karotenoidy
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné oleje a másla |
---|---|
Distribuce: | EU |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.