Olej z rýžových klíčků lzs 11 Karel Hadek
Olej lze použít jak ve studené kuchyni do salátovych dresinků, pro vyrobu majonézy, tak v teplé kuchyni k dlouhému vaření, smažení, pečení i k fritování
Jemný olej pro studenou i teplou kuchyni Olej lze použít jak ve studené kuchyni do salátovych dresinků, pro vyrobu majonézy, tak v teplé kuchyni k dlouhému vaření, smažení, pečení i k fritování. Je hojně používán v Japonsku, Korei, USA a Thajsku pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokych teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Obsahuje složky mající potencionální vyznam pro dietu a zdraví.
Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně
Bod tuhnutí: cca –7 °C
Relativní hustota: při 20 °C, 0,916 g/cm3
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 42 %, linolová (C18:2) cca 36 % a palmitová (C16:0) cca 16 %; vitamíny, lecitin
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné oleje a másla |
---|---|
Distribuce: | EU |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.